Projekts “Pilsētas un lauku kultūras apmaiņa”

Liepājas Diakonijas centrs sadarbībā ar Sannas kultūras centru Igaunijā organizē cilvēkiem vecumā virs 50 gadiem  Senioru brīvprātīgo projektu “Pilsētas un lauku kultūras apmaiņa”. Brīvprātīgie dzīvo un strādā Sannas muižā Igaunijas dienvidaustrumos. Galvenās aktivitātes ir: palīdzēt noorganizēt dažādas nodarbības – keramikas, rokdarbu, aušanas, velosipēdu u. c. Tāpat jāpalīdz muižā notiekošo aktivitāšu, notikumu un semināru rīkošanā. Permakultūras dārza aktivitātes sākas īsi pirms brīvprātīgā ierašanās, tādēļ viņiem ir lieliska iespēja piedalīties procesā gandrīz no paša sākuma. Brīvprātīgie dod ieguldījumu arī prezentējot un īstenojot savu kultūru.

Interesenti var sazināties ar projekta vadītāju Agatu Babinu, tel. 29868717, e-pasts: agata@radividipats.lv .

Cilvēku atsaucība ir laba. Projekta dalībnieki ir apmierināti. Šogad arī Liepājas Diakonijas centrs šī projekta ietvaros jau uzņēmis vairākus seniorus no Igaunijas, kas šeit piedalījās līdzīgās aktivitātēs – apguva rokdarbus (šūt, aust, apstrādāt mālu u.tml.), kopa un apzaļumoja Diakonijas apkārtni, piedalījās viesu uzņemšanā un apkalpošanā, “Domino tirdziņa” iekārtošanā u.c. Kā arī pasniedza igauņu valodu un mācījās latviešu. Igauņu seniori līdz šim pie mums pavadījuši 186 cilvēkdienas kopā. 

Pirms došanās mājās igauniete Hilja Jōks pateicībā rakstīja: 

Dārgie lavieši!

Ir pienācis laiks no jums šķirties. Laiks, ko pavadījām pie jums, bija brīnišķīgs un interesants. Jūs mums piedāvājāt interesantus braucienus, nodarbības un darbu dārzā.

Paldies par viesmīlību! Grūti atrast pareizos vārdus, kā jums pateikties. Šis laiks mūs savienoja.

Es pateicos, ka varēju būt brīvprātīgā Latvijā.

Paldies, paldies!

25.04.2014.