Biedrības “Izaicinājums liktenim” tikšanās ar Liepājas pašvaldības darbinieku Didzi Jēriņu

DK8

Katra mēneša otrajā otrdienā plkst. 12.00 Liepājas Krusta baznīcā tiekas biedrības “Izaicinājums liktenim” biedri – cilvēki, kas pārvietojas ar ratiņkrēsliem un skūteriem, kā arī viņu atbalstītāji. Diemžēl ārkārtas situācijas laikā šīs sapulces nevar notikt.Iepriekšējā tikšanās notika 2020. gada 13. oktobrī. Biedrība aicināja uz sarunu Liepājas pašvaldības izpilddirektora vietnieku būvniecības jautājumos Didzi Jēriņu.

 

Dalībnieki vēlējās zināt – kādas ir prognozes, kuras ielas tiks salabotas kā nākamās. Pārrunāja arī jautājumu par rezerves skūteri. Jau agrāk bija priekšlikums par to, ka Pašvaldība varētu ieplānot piešķirt Liepājas Sociālajam dienestam līdzekļus rezerves skūtera iegādei, ja kādam tas saplīst vai – uz tā tehniskās apskates laiku.

 

20200714 143733 1

  

D. Jēriņš piekrita, ka cilvēki, kas pārvietojas ratiņkrēslā vai ar skūteri ir labākie eksperti vides nepieejamības jautājumos. Tika norunāts, ka biedrība uz viņa e-pastu Pašvaldībā nosūtīs fotouzņēmumus ar tām vietām Liepājā, kuras jāsalabo, lai ratiņnieki var pārvietoties. Jāsāk ar piekļuves uzlabošanu pie primārās aprūpes centriem un citām svarīgākajām vietām. Fēlikss Kovaļišins no Liepājas Diakonijas centra kopā ar “Izaicinājums liktenim” biedriem jau sācis tās fotografēt.

 

Informēja Zigrīda Ābele

Foto: Karīna Krieviņa