Ābolsvētku virpulī

Sestdien, 2014.gada 4.oktobrī pie mums notika tradicionālais labdarības pasākums Ābolsvētki, kas kā arvien satricināja gaisu ar saldām, veselīgām, vitamīniem piesātinātas rudens ražas smaržām, līksmām dziesmām, jautrām atrakcijām, iespēju tikties ar draugiem un veltīt laiku viens otram, kopā piedaloties dažnedažādās aktivitātēs.   

Pateicoties vasarīgajam laikam un neskatoties uz LR 12. Saeimas vēlēšanu karstumu, kas arī iekrita šajā dienā, Ābolsvētki bija apmeklēti, dzīvi un sirsnīgi. Tie sākās ar svētbrīdi Liepājas Krusta baznīcā. Pēc tam ikviens par ziedojumiem varēja iegādāties augļus un dārzeņus no zemnieku saimniecībām. 

Notika radošās darbnīcas bērniem. 

Apmeklētājus ar priekšnesumiem priecēja Kristīgā b/d dejotāju grupa „Mazputniņi”, cirka studija „Bez temata”, Otaņķu etnogrāfiskais ansamblis, reperis Romka, dziedāja arī Ainars Zēbergs. 

Notika loterija un ikgadējā izsole. Labu atsaucību guva arī novusa un dambretes spēles. 

Visas dienas gaitā aktivitāšu dalībnieki varēja iestiprināties ar ābolu raušiem pie tējas vai kafijas un baudīt sadraudzības mielastu svētku noslēgumā. 

Pasākumu rīkoja biedrība „Liepājas Diakonijas centrs” sadarbībā ar Liepājas apkārtnes zemniekiem un rokdarbniekiem. Ar saziedotajiem līdzekļiem paredzēts atbalstīt: Ukrainas vācu ev. lut. draudzes darbu Dņepropetrovskā un Bērnu un jauniešu centru “Dzīvā cerība” Odesā.

Pateicamies visiem atsaucīgajiem dalībniekiem un ziedotājiem!