Liepājas Krusta draudze piedalās Tezē lūgšanu vakaros

No 2014. gada 26. līdz 28. septembrim Rīgā notika Tezē Baltijas reģionālā tikšanās “Kļūstot par zemes sāli”. Arī mūsu draudzes ansambļa “Per aspera” dalībnieki regulāri piedalās Tezē lūgšanu vakaros Liepājā kā mūziķi un dziedātāji. Šādu lūgšanu vakaru iniciatore ir Edīte Tankelsone. Lūgšanas notiek reizi 2 mēnešos dažādu konfesiju dievnamos. Liepājas Krusta draudzi šajās tikšanās pārstāvēja ansambļa dalībnieki – Megija, Signe, Ādolfija, Krīna un Mārtiņš Krieviņš.

 

Tezē kopienas brāļi ik gadu organizē dažāda mēroga jauniešu tikšanās Āfrikā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Āzijā un Eiropā, kas gadu gaitā kļuvušas par uzticības svētceļojumu uz zemes. Dodoties no pilsētas uz pilsētu, Tezē kopienas brāļi kopā ar jauniešiem ik reizi atgādina pasaulei par evaņģēlija prieku un cerību.

Baltijas reģionālo tikšanos Rīgā iniciēja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīca un Romas katoļu baznīca Latvijā un, sekojot Tezē kopienas priora brāļa Aloiza 2012.-2015.gada vēstījumam “Pretim jaunai solidaritātei”, par tās vadmotīvu izvēlēti Svēto Rakstu vārdi “Kļūstot par zemes sāli”. 16 līdz 35 gadus veci jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Skandināvijas valstīm, Somijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas un Polijas, kā arī no citām valstīm kopīgi ar Tezē kopienas brāļiem bija aicināti piedalīties lūgšanās, semināros un darbnīcās, kā arī piedzīvot Rīgas ģimeņu un draudžu viesmīlību. 2014.gadā Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta – Tezē tikšanās bija ticības liecība jauniem cilvēkiem.Citāts no http://taizeriga2014.lv/regionala-tiksanas/