Ismaēls no Spānijas par pirmajiem iespaidiem Liepājā

Nu jau vairākus mēnešus ES programmas “Jaunatne darbībā” ietvaros Liepājā dzīvo un Diakonijas centrā aktīvi darbojas spāņu brīvprātīgais jaunietis Ismaēls. Viņš raksta: Sveika, Latvija! Mani sauc Ismaēls. Esmu spāņu advokāts, kurš ir pabeidzis studijas un izlēmis pavadīt kādu laiku ārpus Spānijas, lai redzētu lietas no cita skatu punkta un iepazītu citas kultūras.

Jau kādu laiku man bija doma par brīvprātīgo darbu, un tieši tagad tam bija piemērots laiks. Es sazinājos ar kādu organizāciju savā pilsētā, kur es veicu visus sagatavošanas darbus un kur pēc tam varēšu konsultēties, lai meklētu savu turpmāko likteni. Vienmēr esmu bijis ieinteresēts dzīvot kādu laiku Baltijas valstīs, tāpēc projekts Liepājā Latvijā mani ieinteresēja ar visu to, ko tas piedāvāja, un lika man pieņemt lēmumu par šo vietu. Iepriekš vāktā dažādā informācija par valsti un dažas apgūtās pamatfrāzes mani atveda uz Latviju – valsti, kur pavadīšu nākamos septiņus mēnešus. Tas, ko es gaidu, ir labvēlīga uzturēšanās šeit.  

No spāņu valodas tulkoja Lelde Skalde. Vairāk par Ismaēla aktivitātēm Latvijā sk. viņa blogā, kalpot.lv.

Projekts, kurā Ismaēls piedalās, tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija [paziņojums] atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.