Par Liepājas Diakonijas centra darbību īsumā

“Neskatoties uz pārmaiņām, kuras radīja Liepājas Krusta draudzes izstāšanās šogad no LELB, Liepājas Diakonijas centrā (LDC), kas strādā ciešā sadarbībā ar draudzi, visas aktivitātes notiek kā līdz šim: projekti un ieceres tiek īstenoti, atbalsts cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – sniegts,” informē LDC Kontaktu un konsultāciju centra vadītāja Zigrīda Ābele, “drēbju kamera darbojas, var saņemt kruķus, ratiņkrēslus u.c.”

 

Viņa stāsta, ka piektdienās Diakonijā tiekas jauniešu ar īpašām vajadzībām atbalsta grupa. Nodarbības notiek no 10:00 līdz 14:00. Laipini aicina pievienoties arī citus.

Cilvēki ar īpašām vajadzībām no LDC ekskursijās brauc katru mēnesi, šogad – uz Klaipēdu Lietuvā, uz Tukumu, Cēsīm, Bausku, apmeklēja arī Rundāles pili, Latgalē bija Aglonā.

LDC īstenoto projektu ietvaros cilvēkiem ar īpašām vajadzībām joprojām notiek dažādi pulciņi un apmācības – ēdienu gatavošanā, rokdarbos, gleznošanā, linoleja grafikā un daudzi citi. 

Ir iespējas pieteikties arī datorkusos, kas notiks otrdienās un piektdienās. Pieteikšanās – Diakonijas centrā, Fr. Brīvzemnieka ielā 54, darba dienās no 10:00 – 14:00 pie Zigrīdas Ābeles, tel. 63426707, 28255928.