Krusta draudzei 89 un Pļaujas svētki

Viksna 2017

2017.gada 1.oktobrī Pļaujas svētku dievkalpojumā un dienā, kad Liepājas Krusta evaņģēliski luteriskā draudze atzīmēja 89.dzimšanas dienu (28.09.1928.), kā ierasts, pie mums viesojās, kopā ar mācītāju Mārtiņu Urdzi kalpoja un svētrunu teica Latvijas Apvienotās Metodistu baznīcas superintendants emeritus Ārijs Vīksna.

 

 

Uzrunā mācītājs atgādināja, ka ne vienmēr raža mēdz arī izdoties. Var gadīties, ka liels darbs un līdzekļi ieguldīti, bet laika apstākļu dēļ lauki applūst, darbs aiziet postā un zemniekiem nav par ko priecāties. Tāpēc viņš mūs aicināja paturēt to vērā Pļaujas svētkos, kad dievnami ir krāšņi rotāti ar ražas veltēm, ka mums atkal un atkal ir par ko Dievam pateikties. Kā jau svētkos, dievkalpojumā piedalījās arī mūziķi. Šoreiz tas bija Metodistu draudzes ansamblis, kas izpildīja arī mācītāja Ārija dziesmu.

Pēc dievkalpojuma Krusta draudze mācītājam Ā. Vīksnam sacīja mīļus pateicības vārdus. Sarunas turpinājās baznīcas mazajā zālē svinīgā sadraudzībā pie svētku cienastiem.

Katrs izteica domas par piektdien, 29.09.2017. Krusta baznīcā notikušajām pārrunām ar LELB arhibīskapu Jāni Vanagu un citiem pārstāvjiem. Ārijs Vīksna dalījās arī ne pārāk priecīgajā pieredzē, kā ir, ja draudzes tiesāj

Plaujas

as.