Ziemsvētkos 2017

Arī šī gada nogalē Liepājas Diakonijas centra (LDC) Ziemsvētku pasākumi noritēja siltā un sirsnīgā gaisotnē. Stāsta LDC apmeklētāja un projektu dalībniece Maruta Šterna, dzīv. Karostā.

– Ziemassvētku pasākums cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ko Liepājas Diakonijas centrā organizēja un vadīja Zigrīda Ābele, bija apmeklēts un ļoti interesants. Viss brīnišķīgi noorganizēts – skaisti klāti galdi, jaunas atrakcijas, laba mūzika. Braucu uz to ar prieku un pateicību, laimīga, ka ir tāda iespēja. Pasākums sākās ar svētbrīdi, ko noturēja mācītājs Mārtiņš Urdze. 

Mūziķis Ēriks atskaņoja senās, labās latviešu dziesmas. Jaunieši dejoja. Zigrīda Ābele bija parūpējusies, lai uz galda būtu arī četru veidu veģetārie salāti. Kā viņa pastāstīja, pēc savas iniciatīvas dienu pirms pasākuma griezusi salātu sastāvdaļas līdz vēlai naktij. Palīdzējušas vēl četras brīvprātīgās.

Pēc pasākuma dalībnieki negribēja doties prom. To apmeklēja ap 30 cilvēku.

– Savukārt 22.decembrī Liepājas Krusta ev. lut. draudzes mazajā zālē notika labdarības pasākums “ADVENTA TIRDZIŅŠ”. Apmeklētāji varēja iegādāties dažādus rokdarbus, baudīt dzērienus un piparkūkas, kopīgi dziedāt dziesmas, piedarīties viktorīnā ar balvām, iesaiņot dāvanas pie dāvanu saiņotāja.

Ikgadējs draudzes un diakonijas kalpotājiem veltīts Ziemsvētku pasākums notika 28.decembrī.

– LDC pateicas visiem kalpotājiem, atbalstītājiem un dalībniekiem!