Liepājas Krusta draudzes 90.jubilejā

IMG 20180930 173054

2018.gada rudenī Liepājas Krusta evaņģēliski luteriskā draudze atzīmēja lielu notikumu – 90.jubileju kopš savas pastāvēšanas. 29.septembrī svinību ietvaros draudze organizēja braucienu uz Rīgas Zooloģisko dārzu. 30.septembrī Krusta baznīcā notika svētku dievkalpojums. Savukārt 10.oktobrī jūrmalā pie pieminekļa norisinājās futbola mačs starp Liepājas Krusta draudzi un Liepājas Apvienoto Metodistu draudzi. 

Svētku dievkalpojumā sprediķoja metodistu superintendants emeritus Ārijs Vīksna. Uzruna rosināja pateicīgas pārdomas par to, ka draudzei ir dievnams, lai uzturētu attiecības ar Dievu, kurā ir miers, skaidrība un viss, kas dvēselēm nepieciešams, bet daudzviet pasaulē cilvēkiem pietrūkst.

Turpinājumā Krusta draudzes mācītājs Mārtiņš Urdze nolasīja LELBāL Latvijas iecirkņa prāvesta Kārļa Žola apsveikumu (pielikumā drīz) draudzei jubilejā.

Dievkalpojumā muzicēja ansamblis “Per Aspera”.

Pēc tam draudze pateicās saviem kalpotājiem un atbalstītājiem ar sirsnīgiem vārdiem un ziediem, ko pasniedza draudzes priekšniece Karīna Krieviņa. Viesu vidū bija arī LELBāL sastāvā esošās Aizputes autonomās ev. lut. draudzes mācītājs Varis Bitenieks, LELB Grobiņas iecirkņa prāvests Ainārs Jaunskalže u.c..

Sekoja kopīga fotografēšanās (bilde drīz).

Svētku sadraudzībā uzrunu sacīja K. Krieviņa. V. Bitenieks nolasīja LELBāL arhibīskapes Laumas Zušēvicas un Aizputes draudzes sirsnīgos apsveikumus (pielikumā drīz)

IMG 20180930 175112

Tika pasniegtas dāvanas. Kas vēlējās, varēja dalīties labās liecībās par draudzes dzīvi.

Kalpotāja Signe Paula par godu jubilejai svētku torti bija izcepusi Krusta baznīcas formā. 

IMG 20180930 172812

Par draudzes vēsturi TE>